Welcome to

Home / Ervaringen Interieuradviseur

Ervaringen Interieuradviseur

2 keer per jaar lopen wij op school stage. Je mag zelf een erkend leerbedrijf gaan zoeken die voldoet aan de eisen die de school stelt. Als je een leuke plek hebt gevonden waar jij jezelf goed kan gaan ontwikkelen mag je daar 10 weken meelopen in het bedrijf. Hierin zie je erg goed hoe het er in de praktijk aan toegaat.

De stages die ik heb gelopen zijn mij erg goed bevallen. Ik heb expres gekozen om bij verschillende soorten bedrijven stage te lopen omdat ik zo veel mogelijk verschillende kanten van het vak wilde zien. Uiteindelijk naar mate je meer stages hebt gelopen ga je een richting kiezen die jou het leukste lijkt en waar jij je verder in wilt verdiepen en ontwikkelen.

Van der Goes wonen en slapen: Dit was mijn eerste stage. Om eens te gaan kijken welke producten er eigenlijk in omloop zijn op dit moment en om het startpunt van ontwerpen te gaan leren kennen heb ik gekozen voor een woonwinkel. Ik heb veel klanten mogen helpen en ben erg veel te weten gekomen over welke producten er op de markt zijn en hoe de producten in elkaar zitten. Dit help mij tot dus ver nog steeds.

Riviera Maison: Is natuurlijk bekend om zijn grote winkels en vele luxe producten. Ik heb gekozen voor dit bedrijf om meer te weten te komen over het leiden van z’n groot bedrijf en hoe het is zijn werk gaat om de klanten een zo goed mogelijk aanbod te kunnen bieden. Ik heb hier vooral veel mogen stylen en veel cursussen gehad over hoe je dit het beste doet.

JONG Interieur: Hier ben ik een stapje verder gegaan en ben ik gaan kijken in de wereld van het inrichten en ontwerpen. Ik heb heel veel verantwoordelijkheden gekregen en bezig geweest met het ontwerpen van inrichtingen. Ik ben mee geweest naar huisbezoeken en de producten uitzoeken en heb hier heel veel geleerd van het totaal plaatje en het ontwerpen.

Global Moodmakers: Hier is het grote ontwerpen voor mij echt begonnen. Hele grote huizen en bedrijven heb ik voor bij zien komen en ik heb mijn aandeel mogen leveren in de ontwerpen. Ik heb veel geleerd over leer waar wij vooral mee hebben gewerkt en over het draaiende houden van je zaak plus connecties maken en onderhouden. Deze stage is heel goed geweest voor het stellen van een doel en zelfverzekerd verder te kunnen gaan met wat ik leuk vind.

BB-Interior: Dit is een stage waarbij inrichting vooral centraal staat. Het ontwerpen gebeurd in de winkel die er bij zit en wij richtingen ook in met de collectie die wij zelf hebben staan en verkopen. Ik leerde hier veel over de tekenprogramma’s en het inrichten zelf en het klanten contact plus verkopen is ook weer even naar voren gekomen.

Eindstage JONG Interieur: Alles wat ik in deze jaren heb geleerd mag ik nu eindelijk volledig uitvoeren. Ik heb alles kunnen samenvoegen en het kunnen uitwerken in een groot project. Dit is wat ik wilde bereiken en ben heel trots dat ik mijn stage tijd op deze manier heb mogen afsluiten.

 

To get the latest update of me and my works

>> <<